Tips och råd

Här kan du läsa om tips och råd inför din flytt. Nedan har vi listat några av de viktigaste aspekterna att känna till. Kontakta oss om du har några frågor.

Elektronik
Vitvaror som till exempel disk- eller tvättmaskin bör kopplas ur av en certifierad fackman.
Flyttkartonger

Flyttkartonger är ett mycket effektivt sätt att transporta Ditt bohag med. De är rymliga, väger lite och är enkla att bära och stapla på varandra. Det är oftast värt att införskaffa sig kartonger då det hjälper till med en snabb och säker flytt.

Märk alltid alla kartonger så att Du vet vad de innehåller och även var de ska placeras i den nya bostaden.

Känsliga föremål som inte får plats i kartonger, som till exempel tavlor, kristallkronor eller speglar, tas ner direkt till flyttbilen för att undvika skador.

Tänk på att försöka sprida vikten mellan kartongerna så att vissa inte blir för tunga att bära.

Brandfarliga vätskor
Brandfarliga vätskor lämnas kvar i den gamla bostaden pga försäkringsskäl.
Avlastning och placering
Ju mer detaljerat vi vet om flyttförhållandena desto bättre. Till exempel är det viktigt att Du känner till antal trappor, vilken sida av huset som är bäst att bära in sakerna från, antal hissar, storlekar på dem, närmaste möjliga parkering, vad som ska in i källar- eller vindsförråd. Dubbelkolla alltid orderbekräftelse för att se om alla detaljer är rätt uppfattade.

Ett gott tips är dessutom att tänka ut i förväg var Du vill att de större möblerna ska stå i den nya bostaden så att Du slipper flytta runt själv efter att flytten är klar.

Vid eventuella skador
Om en olycka mot förmodan skulle inträffa så är det viktigt att anmäla detta till flyttpersonal direkt så kan vi behandla skadan så fort som möjligt. Om du upptäcker skadan efter att flyttpersonalen inte längre är på plats ska du fota skadan och anmäla detta till vårt kontor.
Innan vi kommer med flyttbilen
Märk sådant som Du vill ska stanna kvar i den gamla bostaden.

Viktiga papper och sådant som du vill ska vara nära till hands bör läggas på ett lättillgängligt ställe.

Packning
Hur Dina inventarier packas ner är av största vikt. Görs det på rätt sätt sparar man utrymme och säkerställer att värdesaker inte kommer till skada.

Här är lite tips om vad Du bör tänka på:

Porslinstallrikar ska staplas på högkant med något mjukt emellan (silkespapper exempelvis). Lättare glas packas inslaget i silkespapper.

Sladdar ska vara fristående och helst ihoptejpade.

Mattor rullas helst ihop och knyts.

Hängande kläder kan man låta hänga kvar på stången och i stället flytta stången till flyttbilen där den hängs upp. För att undvika att kläderna blir dammiga kan man hänga sopsäckar över kläderna och låta galgen sticka ut genom ett hål i säckens botten (som är vänd upp-och-ner).

Glöm inte att plocka ner gardiner och dylikt och rulla ihop dem.

Större möbler bör monteras ner till mindre delar.

Låt våra packmästare ta hand om packningen för att spara Dig tid och försäkra Dig om att allting görs korrekt.

Trädgårdsredskap
Diverse redskap som till exempel gräsklippare bör vara ordentligt rengjorda och tömda på olja och bensin eftersom det kan läcka och skada övrigt bohag.
Uppackning
Vi bistår med uppackning om det ingick i beställningen. Under uppackning ser vi till att försöka nyttja öppna ytor och att göra det så enkelt som möjligt för Dig att sedan ställa sakerna på rätt plats efteråt.